Rökiga soyagrytbitar

Rökiga soyagrytbitar med rotsaker

Dessa grytbitar blev riktigt rökiga och goda! Om man inte gillar väldigt rökig smak kan det vara bra att minska mängden liquid smoke. De passade bra med ugnsrostade rotsaker, pasta och ajvar. Förtom marineringen så gick det hela väldigt snabbt att laga också, vilket är uppskattat för det mesta.

Rökiga soyagrytbitar, 6 portioner

  • 5 dl torkade soyagrytbitar
  • 2 dl vatten
  • 3 msk liquid smoke
  • 4 msk japansk soya

Koka soyagrytbitarna tills de är mjuka. Pressa ur så mycket vatten som möjligt ur dem. Blanda ihop resterande ingredienser och marinera grytbitarna i det i ett par timmar (mina låg i 4½ timme, men det beror ju lite på hur lång tid man har på sig med). Häll av marinaden och pressa ur vätska igen. Fräs ett par minuter i matolja.

Ugnsbakade rotsaker, 6 portioner

  • 200 g palsternacka
  • 350 g rödbetor
  • 350 g sötpotatis
  • 2 morötter
  • 200 g rotselleri

Skala och skär rotsakerna i bitar. Lägg i en ugnsform, häll över lite olja och eventuellt salt & peppar. Grädda i 250°C i ca 30-35 minuter.

Rökiga soyagrytbitar med ugnsbakade rotsaker, pasta, ajvar och vitlöksbröd

Rökiga soyagrytbitar med ugnsbakade rotsaker, pasta, ajvar och vitlöksbröd