Soyafärsgratäng

Vegansk soyafärsgratäng

Jag använde Anammas frysta färs till denna rätten, jag tycker att den funkar bra och har en trevlig konsistens jämfört med sådan som är torkad som man måste koka först. Jag testade att riva över lite Jeezly original men den blev inte så bra som jag önskade, vilket syns på bilden ovan. Kanske hade det blivit bättre om jag hade använt mer.

Smaken på färsen blev riktigt bra och jag kan tänka mig att man kan använda denna även till lasagne eller direkt med spaghetti!

Vegansk soyafärsgratäng, 6 portioner

  • 500 g soyafärs
  • 1 gul lök
  • 1 paket sour supreme
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 dl ajvar
  • salt & peppar
  • 1 tomat
  • ev. smältande vegansk ost

Hacka löken. Stek färsen tills den är tinad och har fått lite extra färg, tillsätt löken och låt allt fräsa någon minut till. Tillsätt sour supreme, ajvar, tomatpuré. Låt koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar.

Häll blandningen i en smord ugnsform, skiva tomaten och lägg skivorna ovanpå. Häll eventuell på lite smältande vegansk ost.

Grädda i ca 15 min i 225°C.

Soyafärsgratäng med sallad och potatismos

Soyafärsgratäng med sallad och potatismos