Veefgryta med potatis, sallad och gelé

Veefgryta

För ett tag sen köpte jag ett paket Veef från Astrid och aporna. Denna grytan passar bra med bitarna i. Det är en fördel om man låter bitarna tina innan tillagningen, annars kan de behöva fräsas lite längre tid. Det var ett tag sen jag faktist lagade denna rätten, så jag kommer inte ihåg exakt hur många portioner det blev.

Veefgryta, 2-4 portioner

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paket Veef
  • 1 paket matlagningsgrädde
  • 0.5 buljongtärning
  • Eventuellt sojakolorit och paprikapulver

Börja med att fräsa lök och vitlök i lite olja. Tillsätt Veef-bitarna och fräs ett par minuter. Häll på matlagningsgrädde och buljongtärning, låt allt koka ihop i 5-10 minuter. Häll eventuellt i lite sojakolorit och/eller paprikapulver för färgens skull.

Servera med potatis, grönsallad och gelé.

Veefgryta med potatis, sallad och gelé

Veefgryta med potatis, sallad och gelé