Fire roasted pasta och pastasås med svamp och vin

Pastasås med svamp och vitt vin

Denna pastasåsen tar lite tid att göra, eftersom den ska reducera och det tog längre tid än beräknat när jag gjorde den, men oj vad gott det blev! Jag åt det med Fire roasted pasta som jag köpte i Berlin förra sommaren.

Pastasås med svamp och vitt vin

 • 150 g pasta i valfritt format
 • 50 g mjölkfritt margarin
 • 2 tsk olivolja
 • 1 gul lök
 • 3 vitlöksklyftor
 • 300 g champinjoner eller annan svamp
 • 4 dl vitt vin
 • 1 dl buljong
 • 1.5 dl matlagningsgrädde
 • mald svartpeppar
 • 1/4 tsk malen muskot
 • 4 msk hackad persilja

Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

Hacka löken, finhacka vitlöken och dela svampen i mindre bitar. Hetta upp det mjölkfria margarinet i en stekpanna och tillsätt olivoljan. Häll i lök och vitlök och tillaga på låg värme ett par minuter. Tillsätt svampen och tillaga ca 5 minuter tills den börjat släpa ifrån sig vätska och bli mjuk. Häll på det vita vinet och buljongen, höj värmen till medel-hög. Låt sjuda i 5-10 minuter eller tills vätskan reducerats och tjocknat något. Häll på matlagningsgrädde, muskot och mycket svartpeppar och låt sjuda ytterligare 5 minuter. Blanda i persiljan och servera med pasta.

Fire roasted pasta och pastasås med svamp och vin

Fire roasted pasta och pastasås med svamp och vin