Seitan med vitlök och paprika

Seitan med vitlök och paprika

För ett tag sen köpte jag en liten burk med seitan, mest för att se om det var stor skillnad från när jag gjort det själv. Den största skillnaden tycker jag låg i konsistensen, kryddningen går ju att göra ganska mycket med när man gör seitan själv. Konsistensen tyckte jag var fastare och inte så gummi-aktig som det kan bli ibland när man gör själv. Jag får helt enkelt ta och förbättra mitt seitan-recept för att se vad det går att göra med det.

Seitan med vitlök och paprika, 2 portioner

  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl hackad lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad paprika
  • ca 200 g seitan
  • svartpeppar
  • salt

Hacka lök, vitlök och paprika. Dela eventuellt seitan i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna på medel värme. Stek lök och vitlök ett par minuter tills det blivit lätt brynt. Öka värmen och tillsätt paprika och seitan. Rör runt så att seitan-bitarna blir jämnt stekta. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och lägg på ett lock och låt tillagas i ca 20 minuter.

Servera med exempelvis potatis och grönsallad.

Seitan med vitlök och paprika

Seitan med vitlök och paprika