Korv Stroganoff

Korv Stroganoff

Ikväll improviserade vi ihop en stor gryta veganiserad Korv Stroganoff. Soyaprotein Stroganoff?

Före

Ingredienserna som väntar på att bli använda

Korv stroganoff, ca 8 portioner

  • En stor lök
  • ca 4-5dl soya- eller havrebaserad matlagningsgrädde
  • ca 1 liter torkat soyaprotein (vi använde formatet grytbitar, men strimlor hade varit det mest passande)
  • en massa ketchup
  • pasta
  • (mjölken hade vi ifall matlagningsgrädden inte skulle räcka, men det gjorde den!)
Först kokade vi grytbitarna (Skulle vilja skriva ”enligt anvisningar på paketet”, men jag fick inget paket till har jag för mig. Om jag fick det hade det dessutom varit på tyska. Men ca 5-10 min i en massa vatten tills de är mjuka) och hällde sedan av vattnet och pressade dem lite. Under tiden hackade vi löken och började koka pastan. Löken frästes en stund, sedan även grytbitarna. En massa ketchup östes på och sedan hälldes matlagninsgrädden i. Det hela fick koka ihop lite och smakas av med salt och peppar.
I efterhand så hade det nog blivit bättre med tomatpuré istället för ketchup, men man tar vad man har.
Det blev ändå gott och räckte till en väldig massa matlådor, vilket är bra att ha under veckorna! Totalt blev det ca 8 portioner, beroende på hur stora portioner man tar såklart.
Efter

Den klara stroganoffen!