Resultatet av den indiska aftonen

Resultatet av den indiska aftonen

Jag bestämde mig för att vi skulle äta indiskt i lördags, som det går att läsa om här.

Vi började med att göra Naan bröden eftersom de skulle jäsa 60+30 minuter. Vi valde att göra tre olika varianter denna gången: 2 med vitlök, 2 med koriander och två naturella. Hittills har jag bara smakat på de med vitlök i och de blev goda! Receptet kommer från Terry Hope Romeros kommande bok som jag får testa recept till. Det är väldigt enkelt att göra dem, men det kan kännas lite drygt när det ska hålla på och jäsa så sammanlagt tar det ganska lång tid, men det är definitivt värt det för det blir mycket goda bröd! De går bra att värma upp efter de varit frysta så man kan göra extra många på en gång om man har lust med det och plats i frysen.

Nygräddade Naan

Nygräddade Naan

Under tiden degen jäste så passade vi på att göra Mango chutneyn. Det var nog den delen av måltiden som jag inte blev nöjd med. Det gick visserligen väldigt snabbt att göra, men det blev väldigt såsigt och inte så fast som chutney brukar vara. Men det är väl smällar man får ta när man vill göra det snabbt. Smaken var det däremot inget som helst fel på – men så gillar jag mango väldigt mycket också!

Yogurtsåsen gick också väldigt snabbt att göra, det var istortsett bara kryddor och yoghurt som skulle röras ihop. Vi såg att Alpro hade kommit ut med en egen soygurt som vi testade till detta och det blev bra.

Biryanin däremot tog lite längre tid att göra. Det var en hel del grönsaker som skulle hackas upp och tillagas för sig först, för att sedan blandas ihop med kokt ris för att värmas upp. Det tog lite tid med det blev väldigt gott så då gör det inte så mycket. Jag tyckte att det var en intressant kombination av ingredienser och det var delvis därför jag valde att testa detta receptet. Det som talade för att vi inte skulle testa detta recpetet var det faktum att det innehåller ca 5dl blomkål, vilket varken jag eller Jonas är några större fantaster av, men det gick bra ändå! Blomkålen tog inte över så mycket och det var så mycket annat som smakade också så det gick bra.

Den färdiga måltiden (förutom bröden då)

Den färdiga måltiden (förutom bröden då)

Som helhet tycker jag att maten blev väldigt god, det var en bra kombination av smaker.