Efterrätter från Il Margutta

Rom: Il Margutta

Il Margutta är en vegetarisk restarutang på en konst-gata i Rom. En stor del av menyn är vegansk och det är tydligt markerat i menyn vad som går att få veganskt. Det är en ganska stor restaurang, men det kan ändå vara bra att boka bord för att vara säker på att få plats. När vi var där första gången var hela restaurangen abonnerad till ett evenemang och vi blev tipsade om Arancia Blu, som ligger i närheten, istället.

Jag valde två huvudrätter och en efterrätt och Jonas beställde en meny med 4 rätter.

Min första rätt var en risotto med Cartizze Prosecco, citrussmak och kanderat apelsinskal. Den smakade väldigt bra och var perfekt krämig.

Min andra rätt var panerad seitan med klyftpotatis och en sötsur sås. Seitan-biten var riktigt bra och kunde nog inte varit bättre!

Min efterrätt var tre små veganska desserter. Det var en liten chokladkaka, en smulpaj med ingefära och äpple och en med fryst frukt. Tyvärr var chokladkakan väldigt torr, annars hade efterrätten varit perfekt.

Hela restaurangbesöket kostade ca 90 eur (ca 800 sek). Il Margutta ligger på Via Margutta 118 i Rom.

Citrusrisotto från Il Margutta

Citrusrisotto från Il Margutta