Hemmagjord pasta med tryffel från Arancia Blu

Rom: Arancia Blu

Arancia Blu är en vegetarisk restaurnag i Rom. De skriver även vegan på sin skylt, men det var nog bara en rätt som var vegan och 4-5 som kunde göras vegan genom att byta ut/ta bort vissa ingredienser.

Det är en ganska liten restaurang så om man vill äta där så kan det vara bra att boka bord i förväg. När vi kom dit så var det lite svårt att kommunicera med personalen då deras engelska inte är jättebra. Vi uppfattade det som att de inte hade bord ledigt förens kl 21, men egentligen var det att de hade bord ledigt tills kl 21 – vilket är något helt annat! De har en meny på engelska, så man behöver inte gissa vad maten innehåller om man inte är bra på italienska.

Jag valde hemmagjord pasta med svart tryffel (som egentligen skulle innehålla lite ost också). Det smakade bra!

Jag åt även en smördegsrulle fylld med kikärtor, paprika och lite annat. Det kom med en grön sås till som hade smak av senap. Även denna rätten var egentligen inte vegansk. Jag tyckte inte att den smakade lika bra som den första rätten och på vissa ställen var det väldigt tjockt med smördeg så att det blev degigt, annars var det frasigt och bra över större delen.

Restaurangbesöket gick på 48 euro (ca 420 sek) för två rätter, vatten och vin för två personer.

Arancia Blu ligger på Via Cesare Beccaria 3 i Rom.

Fylld smördegsrulle från Arancia Blu

Fylld smördegsrulle från Arancia Blu