Rom: Bibliothe

Bibliothe är en liten indisk restaurang i Rom. Det finns inte så många sittplatser så det är nog en bra idé att boka bord om man vill vara på den säkra sidan. Vi kom dit ganska tidigt på kvällen (runt 19.30, tydligen börjar de inte servera mat förens vid 20) och då var det bara ett annat sällskap där, men de flesta borden var tydligen bokade under kvällen. Det fanns två bord med två platser var som inte var bokade så vi slog oss ner vid ett av dem.

All maten är vegetarisk och det är tydligt markerat vad som är veganskt. Vi valde en ”tasting menu” som egentligen inte var vegansk, men de bytte ut några ingredienser till mig så det blev bra ändå.

Först ut var pappadam, stavar av selleri och morot med hummus (chutney i den vegetariska varianten). Det var lite annorlunda smak på hummusen än vad jag är van vid men det var gott!

Därefter kom det en grön soppa, jag glömde fråga vad den var gjord på. Kanske var det spenat.

Sen kom höjdpunkten fram, en stor tallrik med ris och friterade grönsaker i mitten och 6 mindre skålar med röror, stekta grönsaker, sallad och något som liknade falafel i. Det var mycket olika smaker och kanske var det egentligen meningen att man skulle äta det i någon speciell ordning. Allt smakade bra hur som helst.

Till detta fick man i den vegetariska varianten ett glas lassi, men jag fick en juice av äpple och ingefära som var riktigt god!

Som efterätt fick jag välja vilken av de tre olika sorters pajer/kakor de hade som var veganska. Jag valde en form av bärsmulpaj.

Allra sist kom en kopp te.

Hela kalaset kostade 25 euro per person. Jag tycker att det var värt pengarna. Det är ingen risk att man går därifrån hungrig!

Bibliothe ligger på Via Celsa 4, 00186 Roma.