Thai Stroganoff

Thai stroganoff

Detta är en variation på den gamla vanliga stroganoffen. Här har det piffats till med lite kokosmjölk och currypasta. Anpassa mängden currypasta efter smak och märke, vissa märken är mycket starkare än andra.

Thai stroganoff, 4 portioner

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 4-5 dl soyastrimlor eller -grytbitar
  • ca 2 msk mjölkfritt margarin
  • 400ml kokosmjölk
  • 3 msk tomatpuré
  • 0.5-1 msk röd currypasta
  • 2 msk hackad persilja

Skala och hacka löken, skala och skiva morötterna tunt. Koka strimlorna eller grytbitarna enligt anvisningen på paketet, pressa ur överflödigt vatten. Stek lök, morötter och grytbitarna i det mjölkfria margarinet. Blanda ner kokosmjölk, tomatpuré och currypasta. Koka på svag värme i ca 5 minuter. Strö över persilja.

Servera med ris.

Thai Stroganoff

Thai Stroganoff