Fullpackad frukosttallrik från Cafe V

Berlin: Frukost på Café V

En dag gick vi till Café V för att äta frukost. Det fanns en del lakto-ovo-vegetariskt att välja på, men bara en vegansk rätt. Vegan breakfast parfait eller något likande hette den. En viss tveksamhet över ”parfait” uppstod och vid en snabb sökning i telefonen dök det bara upp bilder på efterrätter. Jag gjorde en chansning ändå, eftersom det ändå stod listat som frukost så borde det ju vara något ätbart.

Det uppstod viss förvirring när det stod i menyn att det ingick smör, så jag frågade personalen om det var veganskt smör. ”Smör är inte veganskt” blev svaret och jag fick inget vettigt svar på motfrågan varför det fanns med i menyn när det stod att rätten var vegan. Jag valde bort smöret, men det kom ändå med en liten klick när maten väl kom. Så kan det gå! Det var i en liten glas-skål så den var lätt att undvika ivarjefall.

Frukosten bestod av olika röror (ex. hummus, mixade soltorkade tomater), två frallor (eller ”bullar” som det heter på skånska), färska grönsaker och frukt, någon sylt, lite oliver och soltorkade tomater.
Det var en god och mättande frukost!

Jag hittar ingen anteckning om priset, men jag tror det varken var särskilt dyrt eller billigt. Lagom helt enkelt.

Café V ligger på  Lausitzer Platz 12 Berlin, Germany 10997 (karta).