Lasagne med soyagrytbitar och broccoli

Lasagne med soyagrytbitar och broccoli

Förra veckan gjorde jag lasagne, det blev en lite annorlunda variant med soyagrytbitar i tomatsåsen och broccoli på det ena lagret. Jag hade ingen ost till ostsåsen så det fick bli en variant utan, men det gick precis lika bra. Om man har ost så är det bara att tillsätta 1-2 dl riven sådan i såsen så blir det nog bra. Om man vill ha fler lager med ostsås så får man öka mängden något.

Lasagne med soyagrytbitar och broccoli, 6-8 portioner

 • 5 dl soyagrytbitar
 • 1 gul lök
 • 2 buljongtärningar (jag använde 1 grönsak och 1 svamp)
 • 250 g broccoli
 • 3 burkar krossade tomater
 • 1 msk torkad basilika
 • 1 msk torkad oregano
 • salt och peppar
 • 1 gul paprika
 • lasagneplattor
 • ostsås, se nedan

Koka soyagrytbitarna med en halv buljongtärning. Skala och hacka löken grovt. Fräs löken i lite olja, häll på krossade tomater, de kokta soyagrytbitarna, oregano och basilika. Koka ihop i 5-10 minuter. Skölj och dela broccolin i mindre bitar, glöm inte att använda stammen! Skölj och hacka paprikan grovt.

Börja med lite av ostsåsen i botten av en ugnsform, lägg på ett lager med lasagneplattor. Häll på lite av tomatsåsen och lägg på broccolibitar, häll eventuellt på lite mer tomatsås om broccolin sticker upp för mycket. Fortsätt varva tomatsås och lasagneplattor tills tomatsåsen är slut. Avsluta med ett lager lasagneplattor, den hackade paprikan och ostsåsen.

Grädda i ugnen i 200°C i ca 30 minuter.

Lasagne med soyagrytbitar och broccoli

Lasagne med soyagrytbitar och broccoli

”Ostsås” utan ost

 • 5 dl soyamjölk
 • 1 dl matlagningsgrädde
 • 2-3 msk mjölkfritt margarin
 • 2½ msk vetemjöl
 • 1 grönsaksbuljongtärning
 • svartpeppar

Smält margarinet, blanda i vetemjölet och häll sedan på mjölken. Tillsätt buljongtärningen och låt koka upp. Tillsätt matlagningsgrädden. Om du vill ha den tjockare så gör lite mer redning och häll i. Smaka av med salt och svartpeppar.