Kalljästa frallor

Kalljästa frallor

Om man kalljäser frallor så går det snabbt att få nygräddade frallor till frukosten. Frallorna bakas på kvällen, jäser i kylen under natten och gräddas på morgonen.

Kalljästa frallor, 12 st

  • 1/4 paket jäst
  • 2½ dl kallt vatten
  • ½ dl soyamjölk
  • 1½ tsk salt
  • 1 msk rapsolja 
  • 1 dl grovt rågmjöl 
  • 6 dl vetemjöl

Lös upp jästen i vattnet och mjölken. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta ihop till en fast deg. Dela upp i 12 bitar och lägg dem på en plåt, täck över med en fuktig handduk och jäs i kylen över natten.

Ta fram plåten på morgonen och värm ugnen till 250°C. Grädda i ca 12 minuter.

Nygräddade kalljästa frallor med gurka och avocado

Nygräddade kalljästa frallor med gurka och avocado