Jordnötsmarinerade soyagrytbitar med udon nudlar och jordnötssås

Jordnötsmarinerade soyagrytbitar med nudlar och sataysås

Detta var en lite otippad maträtt jag slängde ihop häromdagen. Jag hade Udon nudlar hemma som snart nådde sitt bäst-före datum så jag passade på att använda dem. Jag funderade på om jag skulle göra egen jordnötssås men tog den lata vägen och hittade ett pulver som man bara ska blanda med kokosmjölk, det innehöll även pulver att blanda med olja till en marinad vilket passade bra till soyagrytbitarna så att de fick mycket smak! Jag lät de marineras i ca en timme och de tog åt sig smaken väldigt bra.
Förutom marineringen av soyagrytbitarna så gick det hela snabbt att laga.

Jordnötsmarinerade soyagrytbitar med nudlar och sataysås, 2 portioner

  • 2 port Udon nudlar (andra nudlar går säkerligen bra)
  • Broccoli
  • 1-2 morötter
  • ca 3 dl soyagrytbitar
  • Jordnötssås (jag köpte Ying Thai Satay som innehåller pulver till både sås och marinering)

Koka soyagrytbitarna enligt anvisning på paketet, pressa ur vatten ur dem och marinera (exempelvis i marinaden som nämns ovan, jag blandade först pulvret med olja och la sedan grytbitarna och marinaden i en påse som jag knöt ihop och blandade sedan runt allt) i minst en timme. Dela broccolin i mindre bitar, använd även stjälken! Slanta moroten och stek sedan broccolin och morötterna i ca 5-10 minuter. Stek därefter grytbitarna ett par minuter. Blanda jordnötssåsen om du inte använder färdig. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.

Jordnötsmarinerade soyagrytbitar med udon nudlar och jordnötssås

Jordnötsmarinerade soyagrytbitar med udon nudlar och jordnötssås