Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Med ett paket rökt tofu går det snabbt att slänga ihop en vegansk Carbonara. Om man inte får tag på rökt tofu så går det bra att göra en rökig marinad (se Rökiga soyabitar för inspiration) och marinera tofun ett tag innan, bäst blir det då om tofun skärs i mindre bitar först, så att så mycket som möjligt av tofun tar smak.

Pasta Carbonara, 4 portioner

  • 200g rökt tofu
  • 2 dl vegansk matlagningsgrädde
  • 100g riven vegansk ost
  • mjölkfritt margarin till stekning
  • svartpeppar
  • 4 portioner tagliatelle eller spaghetti

Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

Skär tofun i små tärningar, stek dem i mjölkfritt margarin i en gryta ett par minuter. Tillsätt pastan och blanda runt och stek ett par minuter till. Häll över den rivna osten och matlagningsgrädden, blanda och låt allt bli varmt.

Pasta Carbonara med Ecologica Berlina

Pasta Carbonara med Ecologica Berlina