Pannkaka som gräddas

Jonas testar pannkakor, del 5

Det här är nog (om mitt minne inte sviker) det godisgaste resultatet hittils. Högpoängare i stort sett på hela brädet (men på klassiskt svenskt manér så finns det ”alltid utrymme för förbättring”). Det dök till och med upp en 5:a!.. men det får vara upp till var och en att bestämma om en 5:a i spänstighet är något att hissa/rosa/toppa eller missa/risa/floppa.

Receptet som testades är Pancakes från Vegan with a Vengeance.

Nästan alla ingredienser till pannkakorna (och lite koriander för dekoration)

Nästan alla ingredienser till pannkakorna (och lite koriander för dekoration)

Det ska åtminstonde sägas att det var EnJävlensMassaIngredienserFörNågotSåEnkeltSomPangkakor! Maken till att komplexitera ett pangkaksrecept får man nog leta efter. Och som extra bonus så står det i boken citat: ”Straight up pancakes”. Jag vill nog inte se ”More advanced pancakes, engineering edition!”… Eller jo, lite nyfiken blev jag nog allt. Nåväl, tusen ingredienser senare och man har en smet som ser ut som något av en mjuk pepparkaks-variant.

Om man är osäker på måttet på pannkaksjärnet är det bäst att ta fram tumstocken

Om man är osäker på måttet på pannkaksjärnet är det bäst att ta fram tumstocken

I receptet står det även antalet pangkakor man kommer att få ut: sex stycken om de är mellan 6-7 tum i diameter eller tio om de är 4 tum i diameter. Jag tänkte att jag kunde ta och kolla upp vilket mått det var på pangkaksjärnet jag har… 9. För att vara ett land som inte verkar göra något annat än att förstora saker så kan jag säga att amerikaner har en ganska småsint syn på storleken av rediga pangkakor. Menmen, lyda receptet får man göra för att det ska bli någon form av rättvisitet. Så med en gnutta fippel och en nypa meck så blev det till slut sex stycken någorlunda-runda pangkakor på 6-7 tum.

OCH GODA ÄR DEM! Det är nog allt socker som gör att de blir lite extra mumsiga eller så är det storleken som gör skillnaden, vad vet jag. Men om ni har ork att plocka fram allt ni har i ert skafferi för att göra pangkakor så kör hårt! Jag kan bara uppmuntra!

Nygräddade pannkakor

Nygräddade pannkakor

Betygskriterier finns i första testet.

Betygsättning för ”Pancakes” från Vegan with a Vengeance

          Emma Jonas
Konsistens:      4   4
Smak:         4   4
Tjocklek:       4   3
Spänstighet:      3   5
Stekvänlighet:     X   4

Tid: 40 minuter

Slutbetyg: 8