Potatisravioli med svamp

Potatisravioli med svamp

Jag hittade detta recept och tyckte att det lät lite spännande. Det var lite annorlunda, men smakade väldigt gott. Däremot tyckte både jag och Jonas att det kändes lite fattigt att bara äta detta, jag tror att det skulle passa bättre med något till, t.ex. tofu, soyafiléer, seitan eller något liknande. Som förrätt skulle de däremot passa som de är.

Det tog inte speciellt lång tid att göra och det var rätt enkelt. Det enda som var lite knepigt var att få en vettig mängd svampblandning mellan potatisskivorna och sedan lyckas steka dem, men det gick bra!

Potatisravioli med svamp

Potatisravioli med svamp

Potatisravioli, 16 st

  • 2 bakpotatisar, skivade i tunna skivor (det behövs 32 skivor)
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 200 g blandad svamp (vi använde vanliga champinjoner, skogschampinjoner, portabello och ostronskivling)
  • 100 g scharlottenlök
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk vitpeppar
  • 1 msk mjölkfritt margarin

Skiva potatisen och koka skivorna i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Kyl därefter av dem i kallt vatten.

Dela svampen i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i hälften av margarinet. Lägg åt sidan och stek löken mjuk i resten av margarinet. Mixa svampen och löken i en matberedare tills det inte är några stora bitar kvar. Smaka av röran med salt och vitpeppar.

Lägg ut hälften potatisskivorna på exempelvis en skärbräda. Lägg ca en matsked av svampblandningen på varje skiva. Lägg över en ny skiva potatis och pressa ihop.

Stek bitarna på båda sidor i mjölkfritt margarin.

Svamp

  • 1 citron, rivet skal
  • ½ finhackad vitlöksklyfta
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 200g blandad svamp (vi använde vanliga champinjoner, skogschampinjoner, portabello och ostronskivling)
  • 1 scharlottenlök, finhackad
  • 2 msk olivolja

Blanda citronskal, vitlök, persilja och olivolja och mixa tills det är en pasta.

Stek svamp och lök i olja tills det får en fin färg, blanda därefter med kryddpastan.