Grillad seitan, portabello och majskolv med ugnsrostade rotsaker och tomatsalsa

Blandad grilltallrik

Nu när det börjar bli riktigt fint väder så kommer nog grilldagarna att komma oftare. I fredags plockade vi fram gillen igen och grillade en varsin bit ”Steamed Red Seitan” från Viva Vegan!, en varsin majskolv och en marinerad portabello som vi fick en varsin halva av. Till det hade vi ugnsrostade rotsaker och en tomatsalsa som vi hittade i ett recepthäfte från Coop.

Grillad seitan, portabello och majskolv med ugnsrostade rotsaker och tomatsalsa

Grillad seitan, portabello och majskolv med ugnsrostade rotsaker och tomatsalsa

Ugnsrostade rotsaker

  • Potatis
  • Rotselleri
  • Palsternacka
  • Morot
  • Olivolja
  • Rosmarin
  • Timjan
  • Basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
Värm ugnen till 225-250°C. Skala och dela rotsakerna i lämplig storlek, lägg i en ugnsform häll över lite olja och kryddor och blanda runt. Baka i ugnen i ca 30 minuter tills rotsakerna är mjuka, rör runt med jämna mellanrum.