Marina Sirtis's Eggplant Casserole med sallad till

Star Trek-middag

I fredags hade vi kommit fram till det allra sista avsnittet av Star Trek: The Next Generation och tänkte äta passande mat till det, då är det väldigt bra att man har The Star Trek Cookbook nära tillhands.

Menyn blev följande:
Fördrink – The Picard Cocktail
Huvudrätt – Marina Sirtis’s Eggplant Casserole
Efterrätt – Picard’s and Troi’s Earl Grey Chocolate Cake

Drinkens huvudingrediens är inte så svår att lista ut (om man kan sin Star Trek) – ”Tea, Earl Grey. Hot.”. Och så lite sprit i det, i detta fallet Cointreau.

Stekta auberginer till Marina Sirtis's Eggplant Casserole

Stekta auberginer till Marina Sirtis's Eggplant Casserole

Huvudrätten var väldigt enkel att göra, men det tog lite tid. Man skulle skära upp 1kg aubergine, steka skivorna och sedan lägga dem i en ungsform. Det tog sin lilla tid att steka alla de bitarna! Sedan skulle man göra en väldigt enkel tomatsås och hälla över i formen och sedan skulle det in i ugnen i ca 45 minuter.

Boken tipsar att man ska servera det med en bit bröd till, lite sallad och så stod det några vintips. Vi valde Masi Soave Levarie (nr 6997), vilket passade otroligt bra till. Rätten blev lite vattnig, men otroligt god!

Marina Sirtis's Eggplant Casserole med sallad, bröd och vin

Marina Sirtis's Eggplant Casserole med sallad, bröd och vin

Kakan blev inte lyckad. Den sjönk ihop efter vi tagit ut den från ugnen, och sedan skulle man hälla över saften från två apelsiner över, vilket gjorde att den blev väldigt mosig. Det gick inte att få upp den ur formen på ett bra sätt, men jag smakade på en bit och det smakade väldigt bra så jag slevade upp lite på en tallrik och så hällde vi över smält choklad och så gick det att äta trots allt.

Den har ju Earl Grey i sitt namn, och man hade lite te i smeten, men jag tycker inte att jag kände den smaken alls. Vad det däremot smakade var Romerska Bågar, eftersom kakan hade väldigt mycket apelsin i sig – och så choklad på det! Någon gång i framtiden ska jag försöka göra en liknande kaka som förhoppningsvis inte blir så konstig som denna. (Jag skyller på äggersättningspulvret, man ska väl alltid ha något att skylla på?)

Picard's and Troi's Earl Grey Chocolate Cake

Picard's and Troi's Earl Grey Chocolate Cake