Chili-Pepper Ratamba Stew

Chili-Pepper Ratamba Stew

En kokbok jag använder allt för sällan är The Star Trek Cookbook, den innehåller trots allt ett par rätter som är veganska från början eller är lätt att veganisera.

Idag valde vi att laga Chili-Pepper Ratamba Stew från den. Ratamba Stew är tydligen en rätt från Bajor som är väldigt lik Jordens grönsaksgryta. Det fanns tre olika varianter (en med svamp och paprika som Benjamin Sisko tydligen äter i nått avsnitt, denna med en massa chili och så en med äggplanta), vi fortsatte på helgens tema med kryddstark mat.

Det var en enkel rätt att göra, i stort sett var det en massa grönsaker skulle hackas upp och sedan koka ihop i minst en timme. Betyget är helt klart godkänt!

Jalapeños och hackad chili i ena skålen. Tomater, kidneybönor och selleri i den andra.

Jalapeños och hackad chili i ena skålen. Tomater, kidneybönor och selleri i den andra.

Chili-Pepper Ratamba Stew med en bit bröd till

Chili-Pepper Ratamba Stew med tunn spagetti och en bit bröd till

Nu dröjer det inte länge förens vi lagar mat från den kokboken igen. Vi har redan planerat en liten meny till på fredag, då vi planerar att se det sista avsnittet av Star Trek The Next Generation – och vad skulle passa bättre än (självklart fick vi bara välja bland rätterna från den serien) Marina Sirtis’s Eggplant Casserole och sedan Picard’s and Troi’s Earl Grey Chocolate Cake och så en liten The Picard Cocktail till det.