Jordnötsgryta
Denna grytan går otroligt snabbt att göra, den tar mindre än en halvtimme från att man plockar fram sakerna tills att man får äta.
Nästa gång ska jag testa att öka mängden sambal oelek något, för jag tyckte att det skulle vara gott med något mer hetta i maten.
Jordnötsgryta, 4 portioner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk sambal oelek
- 250 g tofu (gärna marinerad)
- 1 tsk soya
- ½ dl jordnötssmör
- ½ tsk agavesirap (valfritt)
- 1 buljongtärning
- 1 burk (400g) kokosmjölk
Skär tofun i kuber, skala och hacka löken. Fräs lök och den pressade vitlöken tillsammans med sambal oelek ett par minuter. Tillsätt tofun och fräs ytterligare några minuter. Häll på kokosmjölk, buljong, soya, jordnötssmöt och agave sirap. Låt puttra samman på svag värme i ca 5-10 minuter. Rör om så att jordnötssmöret delar sig och så att det inte bränner.
Servera med ris och grönsaker.
Senaste kommentarer