Pannacotta med ingefära och päron

Pannacotta med ingefära och päron

Tydligen är ingefära och päron en väldigt vanlig kombination, som jag på något sätt helt lyckats missa. Jag och en kompis hittade den kombinationen väldigt ofta när vi letade efter inspiration till nyårsmenyn som hade ingefära som genomgående tema.

Jag tycker att det smakade förvånansvärt bra ihop.

Grunden till pannacottan fick vi höfta ihop lite, för vi var osäkra på hur mycket det skulle bli. Jag hittade lite olika recept att basera på, men många hade en massa olika ingredienser och jag ville försöka ha det så enkelt som möjligt.

Pannacotta med ingefära och päron, 5 portioner

  • 7dl vegansk vispgrädde
  • ca 1-3 msk finriven färsk ingefära (beroende på hur stark smak av ingefära man vill ha)
  • 30ml strösocker (justera mängden efter om grädden är sötad eller inte)
  • 2½ msk agar agar flakes

Blanda ihop grädden (vi använde två paket Alpro Airy & Creamy och ett paket Carlshamn Luftig Visp, och eftersom den från Carlshamn är väldigt fast så behövdes det röras runt lite) och blanda sedan i övriga ingredienser (smaka av med ingefäran efter hand). Värm upp långsamt och låt sjuda i ca 5 minuter. Häll sedan över i portionsskålar/glas och låt stå kallt i flera timmar så att det stelnar.

Servera med päron skuret i tärningar.

Pannacotta med ingefära och päron

Pannacotta med ingefära och päron