Smoothie
Gröna smoothies är gott och mina favoriter innehåller persilja eller stjälkselleri och så någon frukt, denna gången gjorde jag av både persilja och selleri.
Tydligen är det så att om man mixar grönt så får man ut alla bra näringsämnen som vi inte orkar tugga oss fram. Frukten har man i för smakens skull. En bra bok om gröna smoothies är ”Grönt för livet” av Victoria Boutenko.
Smoothie, 1 glas
- 1 själk selleri
- 2 kiwis
- ½ kruka persilja
- lite vatten
Skär alla ingredienser i bitar. Börja med att mixa persiljan med lite vatten (2 msk kanske), tillsätt sedan sellerin och till sist kiwin. Mixa tills allt är söndermixat och tillsätt vatten tills den får en ”lagom” konsistens.
Ser gott ut !!
Sugen på att köpa den kokboken ”Grönt för livet”, kan du rek den eller har du andra tips på grön mat/rawfood.
Detta har börjat intressera mig mer & mer ..
🙂
Tack!
”Grönt för livet” innehåller inte så mycket recept som man skulle kunna önska, bara 23 st (vilket ändå är rätt många och ger variation). Den handlar mycket om varför det är bra att äta gröna smoothies och så är det intervjuer med folk som testat och sådär. Det är en läsvärd bok, men man ska inte förvänta sig att den bara innehåller recept.
För en mer komplett bok med rawfood så rekommenderar jag ”Raw food på svenska” av Erica Palmcrantz.