Planka med marinerad soyafilé och bearnaisesås

Planka

I fredags gjorde vi Planka, det är inte speciellt avancerat att göra men det blir inte att man gör det speciellt ofta ändå, så det känns lite lyxigt när man väl gör det. Plankor går att köpa för några hundralappar i de flesta butiker som har kökstillbehör.

Planka med marinerad soyafilé och bearnaisesås

Innan gratineringen

Planka, 2 portioner

  • 6 soyafiléer, marinerade
  • ca 10 champinjoner, skivade
  • 2 tomater
  • Potatismos
  • Bearnaisesås

Marinad till soyafiléerna

  • rapsolja
  • ketchup
  • allroundkrydda
  • paprikapulver
  • basilika
  • oregano
  • svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av efter hand.

Koka soyafiléerna tills de är mjuka och pressa ut så mycket vatten du kan. Marinera dem i kylen ett par timmar.

Gör potatismos och sås, stek soyafiléerna och sedan champinjonerna. Skär ett kryss i tomaterna så att de inte exploderar i ugnen.
Placera tomaten i hålet i plankan. Spritsa en ram av potatismos, lägg i champinjoner, soyafiléer och sås i mitten. Om man inte har en sprits så går det bra att klicka ut moset med en sked.

Gratinera i ugnen i 225°C i ca 20 minuter (tills potatismoset fått lite färg).

Färdig planka med marinerad soyafilé och bearnaisesås

Färdig planka med marinerad soyafilé och bearnaisesås