Tomatsoppa med pasta

Tomatsoppa med pasta

Denna soppan är väldigt enkel och snabb att göra. Äter man den direkt är den soppa, när den har stått ett tag så har pastan sugit åt sig så mycket vätska att det mer blir pasta med tomatsås. Det hände mig när jag hade den som matlåda dagen efter. Även om konsistensen blev annorlunda så smakade det fortfarande bra.

Pastan gör så att den blir lite matigare, men jag kan tänka mig att den är väldigt god även utan.

Tomatsoppa med pasta, 3-4 portioner

  • 2 dl pasta
  • 2 st vitlöksklyftor
  • mjölkfritt margarin
  • 500 g passerade tomater
  • 3 dl vatten
  • 2 1⁄2 dl matlagningsgrädde
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar (eller motsvarande i pulver)
  • 1/4 dl basilika
  • lite cayennepeppar
  • salt

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och pressa vitlöken, fräs den i margarinet. Häll på tomater, vatten och matlagningsgrädde. Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka några minuter. Lägg i den kokta pastan och smaksätt med basilika, cayennepeppar och ev. salt.