Apelsinrisotto
Detta blev en god risotto med mycket smak av apelsin. Den passade bra med en smakrik vegoburgare till.
Apelsinrisotto
- 3 bananshalottenlökar
- 1 bit fänkål
- 6 dl risottoris
- ca 1.2 l vatten + buljongpulver/tärning
- 2.5 dl vitt vin
- ca 1 dl apelsinsaft
- rivet skal från 1 apelsin
- olivolja
- ev. lite ost
Skala och hacka shalottenlökarna. Skär fänkål i bitar. Riv skalet och pressa ur saften från apelsinen (eller apelsinerna om de är små).
Förbered buljongen genom att koka upp vatten med buljongpulver eller tärning.
Fräs lök och fänkål i olivolja. Tillsätt riset och låt det fräsa med i någon minut. Häll på vinet och låt det koka in lite. Tillsätt sedan lite buljong i taget och fyll på när den mesta vätskan kokat bort. Upprepa tills riset är mjukt och krämigt men har en liten kärna kvar i mitten (utan att vara för hårt). Blanda i apelsinskal och apelsinsaft och eventuellt lite vegansk ost.
Servera med en grönsaksbiff och lite sallad.
Har du ett eget recept till grönsaksbiffen också? 🙂
Hej! Jag vill minnas att det är en Lemon masala burger från Ekko gourmet, inhandlad på Malmborgs vid Clemenstorget