Chipps

Berlin: Frukost på Chipps

Efter en lång tågresa från Malmö till Berlin och avlämning av resväskan på hotellet gav vi oss ut på frukostjakt. Jag hade kollat upp ett ställe som heter Chipps och som inte låg allt för långt bort från hotellet så att vi kunde gå dit. När vi väl hittade fram så hade de inte öppnat ännu utan vi fick vandra omkring i en timme till.

När de hade öppnat kunde jag äntligen få lite frukost i mig. Det enda på frukostmenyn som var veganskt hette ”Green Horn” och är två mackor med avocado, lime, grönsallad med senapsdressing. Brödet var lite stekt så att det fick en krispig yta och avocadon var perfekt krämig. Det var lite ovanligt att äta sallad till frukost men den smakade väldigt bra, det var olika salladssorter och lite koriander.

Har markering för vad som är vegetariskt/veganskt på menyn, det mesta är vegetariskt och det är bara några få frukostalternativ som innehåller köttig korv.

Chipps ligger på Jägerstraße 35, 10117 Berlin-Mitte (Karta)

Frukostmacka med avocado och mycket sallad

Frukostmacka med avocado och mycket sallad