Pasta med fänkål och citron

Pasta med fänkål och citron

Denna rätt går snabbt att slänga ihop om man inte har så mycket tid till att laga mat.

Pasta med fänkål och citron, 4 portioner

  • 4 portioner spaghetti
  • 1 stor fänkål
  • 2-3 schalottenlökar
  • 1 stor citron
  • 1 dl vitt vin
  • 1 kruka färsk basilika
  • olivolja
  • salt och peppar

Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

Skär lök och fänkål tunt. Stek det mjukt i olivolja, pressa över citronsaft och häll på vinet.

Skölj och hacka basilikan grovt.

Tillsätt den färdiga pastan och basilikan till löken och fänkålen. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.

Servera med en bit bröd och riven vegansk ost eller parmazano.

Pasta med fänkål och citron

Pasta med fänkål och citron