Produkter från Vegusto

Test av Vegustos produkter

Jakten på god vegansk ost fortsätter….

I Vegustos webshop kunde man tidigare beställa ett litet provpaket med några av deras produkter, vilket jag gjorde i höstas för att testa på deras produkter. Nu för tiden verkar de inte längre ha det paketet utan bara lite större paket med fler produkter.

I paketet jag beställde fanns 2 sorters pålägg (classic och pikant), 2 sorters ost (smältbar och ädel) och en sorts korv (classic).
Påläggen och korven var helt ok. Ädelosten var jag inte alls imponerad över, den smakade inte så bra och konstistensen var oljig och tråkig. Den var väldigt lik resultatet från när jag en gång försökte mig på att göra vegansk ost själv. Jag testade att ha den i varma mackor, men den smälte inte så bra heller.

Den smältbara osten däremot! Den var en höjdare! Den hade god smak och så smälte den bra. Jag testade att ha den på en pizza med champinjoner och kantareller – det blev otroligt gott.