Het pastasås på rostad paprika med pasta, tofu och grönsallad

Het pastasås på rostad paprika

Denna såsen är en variant på såsen från inlägget med det långa namnet, men med lite chili i och mer paprika. Den passade väldigt bra till pasta och lite frästa tofutärningar. Tofun jag använde är Tofu Rosso från Taifun.

Het pastasås på rostad paprika, ca 4 portioner

  • ca 1 kg paprika (ca 4 stora)
  • ca 40 g chilis (2 st)
  • 1 solovitlök
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • oregano
  • basilika
  • 2.5 dl vegansk matlagningsgrädde

Halvera paprikorna och skär bort kärhusen. Skala och halvera vitlöken och dela chilin (ta ur så mycket kärnor som du önskar). Lägg med snittytan neråt på en oljad plåt eller i en oljad ugnsform, sätt ugnen på grillvärme och grilla tills skalet blivit svart, 20-30 minuter (kolla till dem ofta så att det inte blir allt för svart!). Tillsätt vitlöken och chilin efter ca 10 minuter. Ta ut paprikan och lägg i en plastpåse. Skala dem när de har svalnat.

Mixa paprika, vitlök och chili i en mixer. Värm i en kastrull och tillsätt matlagningsgrädde och smaka av med kryddor.

Servera till exempel med pasta, tofu och en grönsallad.

Het pastasås på rostad paprika med pasta, tofu och grönsallad

Het pastasås på rostad paprika med pasta, tofu och grönsallad