Quinoasallad med rostade rotsaker och marinerade bönor

Quinoasallad med rostade rotsaker och marinerade bönor

Detta är en enkel sallad med quinoa, rotsaker och så lite bönor för att få protein. Det går snabbt att laga och innehåller inte några konstiga ingredienser.

Quinoasallad med rostade rotsaker och marinerade bönor, 4 portioner

  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 3 msk olivolja (till rotsakerna)
  • ½ tsk torkad timjan
  • salt & svartpeppar
  • 4 portioner quinoa
  • 1 burk stora vita bönor
  • ½ dl olivolja (till bönorna)
  • 2 tsk citronsaft
  • 1½ tsk fryst persilja

Blanda ihop olivolja, citronsaft och persilja. Skölj av bönorna och häll dem i en påse, häll över marinaden. Marinera i kylen i ett par timmar.

Sätt på ugnen på 225°C och sätt in en plåt eller ugnsform. Skala och skär morötterna och palsternackorna i bitar, skala och klyfta löken. Lägg bitarna i en bunke och blanda med olivolja, timjan, salt och peppar. Ta ut plåten/ugnsformen när ugnen är varm och häll på rotsakerna. Rosta i ugnen i ca 25-30 minuter.

Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda med rotsakerna och de marinerade bönorna.

Quinoasallad med rostade rotsaker och marinerade bönor

Quinoasallad med rostade rotsaker och marinerade bönor