Gryta med kinafärs

Gryta med kinafärs

Ibland om man har tur så hittar man Mrs Chengs Kinafärs i affären (jag har märkt att man hittar den lättare hos ICA än hos andra kedjor). Det är baserat på vetegluten och kommer med lite svamp, bambuskott och sås i burken. Man kan använda det på lite olika sätt (det finns tips på burken) men jag brukar oftast göra denna grytan med det.

Gryta med kinafärs, ca 4 portioner

  • 1 gul lök
  • 2 paprikor (gärna i olika färger)
  • ca 2 dl champinjoner
  • 1 burk Mrs Chengs Kinafärs
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2½ dl vegansk matlagninsgrädde
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 1 msk soja
  • lite svartpeppar, timjan och rosmarin

Hacka löken, skär paprikan och champinjonerna i bitar. Ta ut kinafärsen ur burken och dela den i mindre bitar om det behövs (jag har märkt att det ibland är väldigt stora bitar i). Stek löken ett par minuter och tillsätt därefter paprikan och champinjonerna och låt det hela steka några minuter till. Tillsätt kinafärsen, pressad vitlök, matlagningsgrädden, gelén och kryddorna. Koka länge så att smakerna blandar sig (ett bra mått är att sätta igång med riset nu, så får det koka i närmare en halvtimme).

Servera med ris, soya och lite mer gelé.

Gryta med kinafärs med ris och sallad

Gryta med kinafärs med ris och sallad