Tips från Rom

Rom: allmänna tips

Jag var nyligen i Rom, det är inte den bästa staden att vara vegan i – men det allmänna utbudet på vegomat är nog ändå större än i de flesta andra städer. De flesta restauranger man går förbi om man promenerar genom staden serverar pasta och pizza – inte så konstigt när man är i Italien kanske. Av pastarätterna så fanns det istortsett alltid en som bara var pasta med tomatsås och basilika – Pasta al pomodoro. Inte sällan serverades det pasta med stark tomatsås – Penne al arrabbiata – också. Det verkade vara vanligt att det bara var fettuccine och ravioli där de hade ägg i pastan – men det är såklart bäst att fråga. För att vara på den säkra sidan så får man även be att inte få ost på sin pasta.

När det gäller pizza så gick det bra att få sin pizza utan ost, då fanns det vanligtvis två pizzor att välja på – Marinara med bara tomatsås och Funghi med champinjoner. Många hade även en form av Vegetariana som bara innehåller grönsaker.

Är man i Rom ett par dagar så blir det inte så mycket variation om man inte letar upp ett av de få vegetariska restaurangerna som finns. Vi var på tre olika och inlägg om dem kommer de kommande dagarna.