Pasta med indiska smaker

Pasta med indiska smaker

Detta är en spännande blandning av pasta och kryddor som är vanliga i indisk mat (komplett med poppande senapsfrön!).

Vill man ha det lite matigare så går det nog alldeles utmärkt att ha i lite linser eller kikärtor.

Pasta med indiska smaker, ca 3-4 portioner

  • ca 5 dl fusilli eller annan pasta
  • 2 små paprikor i valfria färger
  • 1 gul lök
  • 2-4 vitlöksklyftor
  • 1 liten bit ingefära (ca 3-4 cm)
  • 4 dl valfria grönsaker (jag använde majs, morot och ärtor)
  • 1 tsk senapsfrö
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk koriander
  • 0.5 tsk garam masala
  • 5 msk tomatpuré eller ketchup

Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

Hacka paprikan och eventuella andra grönsaker. Skär löken i ringar som sedan delas i 4. Pressa vitlöken och riv ingefäran fint.

Hetta upp lite olja i en kastrull, tillsätt senapsfrön och kummin och värm tills de börjar poppa. Det är bra att ha lock på och röra på grytan så att det inte bränner. Tillsätt löken och låt fräsa ett par minuter tills den blir genomskinlig. Tillsätt vitlök och ingefära och fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt övriga grönsaker och tillaga i ca 5 minuter. Blanda i övriga kryddor och tomatpuré/ketchup. Blanda väl och tillaga någon minut till.

Blanda i pastan och rör om väl. Servera med en bit bröd.

Pasta med indiska smaker

Pasta med indiska smaker