Burgare med couscoussallad

Prag: Radost FX

Det har varit lite tyst här den senaste tiden, det beror på att jag och pannkaksfantasten Jonas har semestrat i Prag ett par dagar – så nu har jag massvis med mattips att dela med mig av!

Första kvällen vi var där gick vi till Radost FX som har både vegetarisk restaurang och en klubb. Vi besökte bara restaurangen. Vi såg bara en del av restaurangen som var ganska liten och de flesta bord var upptagna när vi kom dit, men det fanns ett ledigt. Nu när jag letade upp deras hemsida för att länka så ser jag att det tydligen finns två delar till. Servitrisen varnade att det skulle ta minst en timme att få mat, men det gjorde inte oss något. Det står inte i menyn vad som är vegan, men om man frågar så berättar de det.

Jag valde edamamebönor som var kokta och hade havssalt på sig. Eftersom edamamebönor har väldigt segt skal så valde jag att trycka ur bönorna, det tog sin lilla tid men var värt det. Det enda jag kan anmärka på var att det var lite väl mycket salt, så jag fick skrapa undan det.

Till huvudrätt valde jag en ”smokey burger” som var en rätt rökig burgare med couscoussallad och salta nachos till. Den var väldigt god.

Hela kalaset gick på 1100 ckz för maten, lite dricka före, under, och efter och dricks – dvs knappt 400 svenska kronor.

Jag rekommenderar ett besök här om man befinner sig i Prag, det var väldigt god mat till ett bra pris.

Adressen till Radost FX är Bělehradská 120, 120 00, Prague 2, Czech Republic

Edamamebönor med havssalt, fat med skal

Edamamebönor med havssalt, fat med skal

Burgare med couscoussallad, en Sloppy Joe i bakgrunden

Burgare med couscoussallad, en Sloppy Joe i bakgrunden