Tofu chimichurri med bakad potatis och sallad

Tofu Chimichurri

För några veckor sen hittade jag ett recept på The PPK som heter Tempeh Chimichurri och tyckte att bilden såg väldigt grön och trevligt ut, och så var det roligt att säga chimichurri.
Jag har inte tillgång till tempeh lika lätt som tofu så jag gjorde receptet med tofu istället – det blev väldigt gott. Jag serverade det med bakad potatis och det var väldigt gott att ha chimichurrin på potatisen. Dagen efter så åt vi tofuskivorna till pastasallad, det passade också väldigt bra.

Tofu Chimichurri, 4 portioner

  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 – 1½ kruka persilja
  • 1 – 1½ kruka koriander
  • 1 tesked torkad oregano
  • ca 0.6 dl rödvins vinäger
  • 1 tsk chili flakes
  • ½ tsk salt
  • ca 1.6 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk soyasås
  • 2 paket naturell tofu (ca 500g totalt)

Börja med att göra Chimichrurri genom att skölja och rensa persilja och koriander. Mixa vitlök, persilja, koriander, oregano, vinäger, chiliflakes och salt och lite buljong i taget tills örterna och vitlöksklyftorna är helt mixade. Tilsätt resten av buljongen och mixa ihop allt.

Pressa ur så mycket vatten som möljligt ur tofun och skär i ca 8 skivor. Ta ca 1 dl chimichurri och blanda med soyasåsen till en marinad. Placera tofuskivorna i en form eller på en tallrik och häll över chimichurrimarinaden. Låt marinera i minst en timme och vänd skivorna efter halva tiden.

Stek tofun i en stekpanna på medel värme i ca 4 minuter på varje sida. Häll på marinaden efter de vänts.

Servera med t.ex. bakad potatis och sallad.

Tofu chimichurri med bakad potatis och sallad

Tofu chimichurri med bakad potatis och sallad