Snabb pasta med tomatsås och tofu

Latmaskens pasta

För någon vecka sen slog en förkylning till när jag dessutom var ensam hemma i 2 veckor. Jag orkade inte ta mig till affären utan fick använda vad jag hade i skåpen. Jag brukar aldrig köpa färdig pastasås, men hade hittat billig på Netto några dagar tidigare – vilket visade sig bra att ha! Detta tog väl ungefär så lång tid att göra som pastan skulle koka (så länge man inte använder snabbmakaroner), och alla ingredienserna är lätt att ha i frysen/skåpet.

Latmaskens pasta, ca 2 portioner

  • 2 portioner pasta i valfritt format
  • 1 burk pastasås (ca 450-500g)
  • 1 paket tofu (ca 200-250g. Gärna smaksatt, jag använde rökt)

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Värm pastasåsen. Skär tofun i kuber och stek lite lätt.

Servera med lite grönsaker, t.ex. broccoli som stekts med vitlökspeppar och chiliflakes.

Snabb pasta med tomatsås och tofu

Snabb pasta med tomatsås och tofu