Kikärtsgryta med ris

Kikärtsgryta

Detta är en vanlig rätt hos oss när man vill göra något enkelt och kanske fylla på matlåde-förrådet i frysen. Den är otroligt enkel att göra eftersom allt blandas i en gryta och ska bara koka ihop, det är med andra ord inga långa förberedelser mer än att skiva en banan och öppna några förpackningar.

Kikärtsgryta, 6 portioner

  • 1 burk kikärtor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl jordnötter
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 bananer, i skivor
  • 1-2 msk curry
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk salt

Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och sänk sedan värmen och låt koka i minst en halvtimme. En bra riktlinje är att bananerna ska bli sönderkokta. Rör runt med jämna mellanrum så det inte bränner.

Servera med ris.

Kikärtsgryta med ris

Kikärtsgryta med ris