Spagetti och soyafärssås

Spagetti och soyafärssås

Eftersom vi hade väldigt mycket tomatsås över från pizzabakandet igår så använde vi det som bas i dagens matlagning. Vi fortsatte även på taco-smaken och hade tacokrydda i såsen.

Soyafärssås, ca 6 portioner

  • ca 1 liter tomatsås, från pizzareceptet
  • 4dl soyagranulat
  • 1 stor gul lök, grovhackad
  • 1 stor paprika, grovhackad
  • ca 1dl jordnötter
  • tacokrydda

Koka soyagranulatet tills det är mjukt, häll av vattnet och pressa ut vatten från det. Fräs löken och tillsätt soyagranulatet efter ett par minuter, tillsätt även tacokryddan. När det fräst i ytterligare några minuter så ska tomatsåsen tillsättas och allt ska koka ihop. Smaka av med mer kryddor. Tillsätt jordnötter och paprika, låt det bli varmt.

Servera med spagetti och ev. riven ost eller Parmazano (vegansk parmesanost).

Spagetti och soyafärssås

Spagetti och soyafärssås