Lasagne med röda linser
Lasagne är gott och är perfekt att ha med sig i lunchlådan, här kommer en variant med röda linser.
Denna lasagne fyllde precis vår ugnsform som är ca 32 x 24 x 6 cm.
Lasagne, ca 8 portioner
- 1 stor gul lök
- 2 morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 4 burkar krossade tomater
- 3 dl röda linser
- 1 röd paprika
- svartpeppar
- salt
- oregano
- basilika
- soyaostsås enligt recept nedan
- lasagneplattor
- ev. sesamfrön
Hacka löken och riv morötterna grovt. Fräs löken med de krossade vitlöksklyftorna i olja tills de är mjuka, tillsätt därefter morötterna och fräs ytterligare några minuter. Blanda i linserna och de krossade tomaterna, koka upp och koka tills linserna är mjuka (ca 10-15 minuter). Krydda med svartpeppar, salt, oregano och basilika efter smak.
Häll ca en tredjedel av ostsåsen i botten på ugnsformen, lägg på ett lager lasagneplattor och varva sedan plattor och linssåsen, tills all linssås tagit slut (eller tills platsen i ugnsformen nästan är slut). Hacka paprikan grovt och lägg på det översta lagret lasagneplattor. Häll därefter över resterande ostsås. Toppa eventuellt med sesamfrön. Grädda i ugnen i 200°C i ca 35-40 minuter.
Soyaostsås, ca 1 liter
- 1 liter mjölk
- 3/4 paket creamy spread med smak av persilja och vitlök
- 100g soyaost
- 4 msk vetemjöl
- ev. lite muskot
- ev. lite paprikapulver
Riv soyaosten grovt, eller hacka i små bitar. Häll 8-9 dl av soyamjölken i en kastrull och blanda i creamy spread och soyaosten. Blanda den resterande mjölken med mjölet till redning. Koka upp mjölken (vispa om ofta så att det inte bränner! ) och häll i redningen lite i taget tills det blir en tjock sås. Nu bör all osten vara smält, smaka av och krydda ev med lite muskot, paprikapulver eller andra kryddor.
Senaste kommentarer