Potatissallad med pesto
På sommaren brukar jag göra en variant av denna potatissalladen, den passar bra till grillat och annan somrig mat. Om man vill ha ännu mer pesto så går det hur bra som helst, det går att anpassa efter vad man känner för för dagen. Det blir också gott med strimlad soltorkad tomat om man inte vill mixa den.
Denna gången testade vi Anammas vegopuckar till, de var goda och gick bra att värma på en grillpanna.
Potatissallad med pesto, ca 4 portioner
- Potatis för 4 portioner
- 1 rödlök
- 1.5 msk kapris
- ca 1 dl tomatpesto*
- ca 0.25 dl olivolja**
- salt & peppar
Koka potatisarna, häll av vattnet och låt svalna. Dela potatisarna i mindre bitar om de är stora.
Hacka rödlöken och blanda ihop med kapris, pesto och eventuellt lite mer olivolja. Blanda med potatisen.
* Köpt eller hemmagjord av soltorkade tomater
** Det beror på hur oljig peston är
Senaste kommentarer