Svamppizza

Svamppizza

Min nya favoritpizza är med olika sorters svamp på. Denna gången hade jag lite ost från Astrid och aporna/Cheezly hemma som jag testade att ha på, den smälte rätt bra tycker jag. Smaken på den passade också bra till pizzan. Jag använde både färsk svamp och svamp på burk, den på burk var ganska vattnig så jag fick krama ur så mycket vätska jag kunde innan jag skar den i mindre bitar och la på pizzan.

Om man är lite lat så är färdiga pizzakit en bra grej, då slipper man momentet med att baka pizzadeg och vänta på att det ska jäsa.

Svamppizza, 1 plåt

  • 1 pizzakit (eller deg och tomatsås för 1 plåt)
  • 400-500 g blandad svamp (jag använde 160g champinjoner, 90g ostronskivling och en 200g burk kantareller)
  • vegansk ost (jag använde Astrid och aporna/Cheezly chili & paprika)
  • 1/4 paprika
  • 1 näve solrosfrön
  • oregano
  • basilika

Kavla ut pizzadegen så att den fyller en plåt, bred ut tomatsåsen och riv över så mycket ost som önskas. Rensa och dela svampen, skär paprikan i stavar och fördela över pizzan. Strö över solrosfrön, oregano och basilika.

Grädda enligt anvisning på paketet.

Ogräddad och gräddad svamppizza

Ogräddad och gräddad svamppizza