Köpenhamn: Botaniq
I en gammal fil på datorn hittade jag anteckningar från ett besök på Botaniq i Köpenhamn tidigare i år. Jag hoppas inte restaurangen har ändrat sig allt för mycket sen dess, för maten var väldigt god minns jag! Restaurangen ligger i närheten av Nørreport station, så kommer man med tåget är det smidigt att hoppa av där.
De har en smart funktion på sin hemsida som gör att man kan boka bord genom den!
En trerätters med 3 glas vin kostade 425dkk. Lite åt det dyra hållet, men det var verkligen värt det! Det var ingen fast 3 rätters utan man fick välja fritt från menyn. Allt är vegan och mycket är raw.
Vi åt följande:
Green Asparagus
Served with rhubarb, basil aioli, hazelnut and croutons
Peppery young roots
with beets, macadamia-seaweed cream and fermented cabbage RAW
Baked Roots
Served with ginger, spring onions and blood orange vinaigrette with hot sesame oil and puffed rice.
Carrots poched with bayleafs and chamomile
Served with ramson buckwheat-lentil risotto, black bean puré and hazelnut broth.
Liquorice “Cheese Cake”
With grapes and beetroot. RAW
White Chocolate Ganash
With vanilla marinated pears, fennel and lemon verbena. RAW
Adress: Frederiksborggade 26, 1360 København K
wow! I can’t read the Danish, but I can see that this looks like a pretty amazing meal!!! Everything looks so beautiful and elegant.
ooops, I mean ”Swedish,” not ”Danish” !
I just tried translating it with http://translate.google.com, some sentances became very funny put the point got through!
[…] can’t actually read any of the Swedish in this post from Emmas Vegoblogg, but I can surmise that someone had a pretty great dinner out in Copenhagen. […]
I can look at the pictures and see what’s in the dishes, that’s enough for me. Now I want to go to Copenhagen.
What what a gorgeous, upscale, beautiful looking meal. I’d love to eat at Botaniq one day.