Bulgursallad

Bulgursallad

En enkel sallad är gott att äta när det är varmt ute och man inte orkar stå allt för länge i köket. Vi åt den med Nötfalafel från Ekko Gourmet och en klick ajvar.

Bulgursallad, många portioner

  • 3 dl bulgur + 6 dl vatten (eller enligt paketet)
  • 1 msk buljongpulver/1 buljongtärning
  • 2 msk olivolja
  • 3 tomater
  • 1 paprika
  • ett gäng soltorkade tomater
  • mycket persilja (jag använde båda krus- och bladpersilja)
  • 2 msk citronjuice
  • 2 msk olivolja

Koka bulgur enligt anvisningar på paketet, med buljong och olivolja i vattnet.

Skär tomater, paprika, soltorkade tomater i bitar. Hacka persiljan. Blanda ihop allt.

Bulgursallad med falafel och ajvar

Bulgursallad med falafel och ajvar