Tzaygryta med apelsin
Smaken och Tzay och apelsin passar bra ihop, vilket märks i denna gryta. Om man vill ha en tydlig smak av apelsin så får man öka mängden apelsinsaft något.
Tzaygryta med apelsin, ca 4-5 portioner
- 500g tzay bitar
- ca 1-2 msk mjölkfritt margarin
- 6 st kryddnejlikor
- 2 dl grönsaksbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 2-3 msk pressad apelsin
- ca 250 g haricot verts
- 1 apelsin (1 stor räcker till att skriva och pressa)
- salt och peppar
Låt tzayen tina. Hetta upp margarinet i en gryta och fräs tzay tills det får lite stekyta. Salta och peppra. Tillsätt kryddnejlikor, grönsaksbuljong, pressad apelsin och tomatpuré. Koka ihop på svag värme under lock i ca 30 minuter.
Tina haricot verts enligt anvisningar på paketet. Skär dem eventuellt i mindre bitar. Skölj skalet på apelsinen noga och skär den sedan i skivor. Blanda ner haricot verts i grytan och stoppa ner apelsinskivorna. Låt grytan stå kvar på värmen med locket på i några minuter extra.
Servera med exempelvis pressad potatis och en grönsallad.
Senaste kommentarer