Tzaygryta med mango
För någon vecka sen köpte jag hem lite Tzay och kände för att göra något nytt med det, istället för det vanliga (men riktigt goda!) Tzay a la king.
Jag använde Sour Supreme från Tofutti som är en vegansk ersättning till creme fraiche. I Karlshamn fanns det Havre Fraiche av Yosa i en av butikerna, den har jag inte sett sedan jag flyttade till skåne så jag vet inte om den tillverkas längre. Om den fortfarande finns så skulle den nog gå precis lika bra att använda (den är dessutom billigare!).
Med både Tzay och Sour Supreme i så blir detta en ganska dyr rätt, men den blev riktigt god, så jag tyckte att det var värt pengarna.
Variera mängden sambal oelek efter hur stark du vill ha din mat.
Tzaygryta med mango, ca 4 portioner
- 500g Tzay bitar eller annan kycklingsersättning
- ca 1.5 msk mjölkfritt margarin
- 1.5 dl vatten
- 1.5 msk grönsaksfond
- 1.5 tsk soya
- 1 msk sambal oelek
- 15 cm purjolök
- 3 msk mango chutney
- 1 förpackning sour supreme
- ca 100-150 g frysta mangotärningar
- salt & svartpeppar
Låt Tzay-bitarna tina något så det går att dela dem. Bryn bitarna i en gryta med det mjölkfria margarinet och lite salt och peppar. Tillsätt vatten, soya, grönsaksfond och sambal oelek och låt koka i ca 10 minuter.
Skölj och strimla purjolöken och tillsätt till grytan tillsammans med mano chutney och sour supreme. Koka i ytterligare 4 minuter.
Blanda ner mangobitarna och smaka av med salt och peppar. Låt koka någon minut så att mangon tinar.
Servera med ris, grönsallad och lite extra mango chutney.
Senaste kommentarer