Pasta från Maitrea

Prag: Maitrea

Sista kvällen i Prag besökte vi Maitrea som är en väldigt populär vegetarisk restaurang. Det är bästa att ringa och boka bord, vi ringde under tidig eftermiddag och fick bord till samma kväll. Dagen innan hade vi också ringt (fast lite senare under dagen) men då hade de varit fullbokade hela kvällen, så det är bra att vara ute i god tid.

Jag fick ett stressat intryck av personalen, de sprang omkring rätt mycket och det var till och med så att de kom med våra huvudrätter innan de plockat bort tallrikarna från förrätten. Jag tyckte dock att det var bra storlek på portionerna (inte för stora så att man orkade med lite efterrätt) och att maten var väldigt god.

Ett stort plus är att menyn har tydliga ikoner över vad som är raw, glutenfritt, veganskt och går att göra veganskt. Det är ganska varierad mat men inte så mycket som är veganskt eller går att få veganskt.

Vegansk korv till förrätt

Vegansk korv till förrätt

Till förrätt åt jag vegansk korv och rödlök marinerade i balsamvinäger & olivolja med ruccola och två sorters bröd.

Pasta med tofu till huvudrätt

Pasta med tofu till huvudrätt

Till huvudrätt åt jag pasta med rökt tofu, basilika tomat och vitlök. Väldigt enkelt och väldigt gott!

Morotskaka till efterrätt

Morotskaka till efterrätt

Till efterrätt delade jag och Jonas på en bit morotskaka. Jag tyckte tyvärr att den kändes ganska vattnig och Jonas tyckte ”om de ändå ska ge oss en mjuk pepparkaka så kan de ge oss en mjuk pepparkaka”.

En förrätt var, en huvudrätt var, en delad efterrätt och en delad flaska vin gick på hela 865 czk, inte ens 300 sek!