Morotspasta

Morotspasta

Denna rätten är bra när man har mycket morötter över, till exempel när det bara finns 1 kilos påsar och man egentligen bara behöver 1 eller 2 morötter.

Morotspasta, ca 4-6 portioner

  • ca 800g morötter
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400g kikärtor
  • 2 paket matlagningsgrädde
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • ca 1½ msk fryst hackad persilja
  • salt & peppar
  • 4-6 portioner valfri pasta

Förbered genom att riva morötterna grovt, hacka löken, skölj av kikärtorna. Koka pastan. Fräs löken och de pressade vitlöksklyftorna  i mjölkfritt margarin eller olja ett par minuter, tillsätt därefter morötterna och fräs ca 5 minuter. Häll på matlagningsgrädden, buljongtärningen och kikärtorna och koka på svag värme i ca 5 minuter. Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar. Servera med pastan.

Morotspasta

Morotspasta