Morotspasta
Denna rätten är bra när man har mycket morötter över, till exempel när det bara finns 1 kilos påsar och man egentligen bara behöver 1 eller 2 morötter.
Morotspasta, ca 4-6 portioner
- ca 800g morötter
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 400g kikärtor
- 2 paket matlagningsgrädde
- 1 tärning grönsaksbuljong
- ca 1½ msk fryst hackad persilja
- salt & peppar
- 4-6 portioner valfri pasta
Förbered genom att riva morötterna grovt, hacka löken, skölj av kikärtorna. Koka pastan. Fräs löken och de pressade vitlöksklyftorna i mjölkfritt margarin eller olja ett par minuter, tillsätt därefter morötterna och fräs ca 5 minuter. Häll på matlagningsgrädden, buljongtärningen och kikärtorna och koka på svag värme i ca 5 minuter. Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar. Servera med pastan.
Senaste kommentarer